Prima pagină » Reteta Quesadilla cu pui si avocado

Reteta Quesadilla cu pui si avocado

by admind

Quesadilla este o gustare tradițională mexicană, compusă dintr-o tortilla crocantă umplută cu brânză și diverse alte ingrediente. În această rețetă, combinăm pieptul de pui suculent cu avocado cremos și legume proaspete, creând o quesadilla savuroasă și plină de arome.

Ingrediente

  • 450 g piept de pui (tăiat în fâșii subțiri)
  • 2 ardei (tăiați în fâșii subțiri)
  • 1 ceapă (tocată mărunt)
  • 200 g brânză cheddar (rasă)
  • 1 avocado (tăiat felii subțiri)
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 2-3 tortillas
  • Ceapă verde (tocată mărunt, pentru garnitură)
  • Sare, după gust
  • Piper negru, după gust
  • Piper chili, după gust
  • Chimen, după gust
  • Oregano, după gust

Mod de preparare

1. Pregătirea legumelor și brânzei

Taie ardeii în fâșii subțiri și toacă mărunt ceapa. Dă brânza cheddar pe răzătoare pentru a o pregăti de umplutură.

2. Pregătirea cărnii de pui

Taie pieptul de pui (450g) în fâșii subțiri. Asezonează-l cu sare, piper negru, piper chili, chimen și oregano. Amestecă bine pentru a distribui condimentele uniform.

3. Sotează legumele

Într-o tigaie adâncă, încălzește 1 lingură de ulei de măsline și adaugă ardeiul și ceapa. Gătește-le timp de aproximativ 5 minute până se înmoaie, apoi scoate-le pe o farfurie.

4. Gătește puiul

În aceeași tigaie, adaugă restul de ulei de măsline și gătește fâșiile de pui la foc mediu timp de 10-15 minute, până devin aurii și bine pătrunse. Transferă puiul pe o farfurie când este gata.

5. Pregătirea avocado-ului

Taie avocado-ul în jumătate, scoate sâmburele și coaja, apoi feliază-l subțire. Toacă mărunt ceapa verde.

6. Asamblarea quesadillei

Încălzește o tortilla într-o tigaie curată. Pe jumătatea tortilla, adaugă un strat de brânză rasă, urmat de pui, amestecul de ardei și ceapă, feliile de avocado și ceapa verde.

7. Gătirea quesadillei

Împăturește tortilla în jumătate și prăjește-o în tigaie aproximativ 3 minute pe fiecare parte, până devine crocantă și aurie. Repetă procedeul cu restul ingredientelor.

Servește quesadilla caldă, tăiată în bucăți mai mici, cu smântână sau un sos preferat alături.

Poftă bună!

related articles