Prima pagină » Rețeta Tort umplut cu cremă cu rachiu pentru masa de sărbători

Rețeta Tort umplut cu cremă cu rachiu pentru masa de sărbători

by admind

Acest tort cu cremă aromată cu rachiu este desertul ideal pentru masa de sărbători. Bogat, savuros și cu o textură perfectă, va aduce un plus de eleganță și rafinament în meniul festiv.

Ingrediente

Pentru tort:

  • 250 g unt sărat, la temperatura camerei
  • 250 g zahăr fin (aproximativ 1 ¼ cană)
  • 4 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 350 g făină cu agenți de creștere (aproximativ 2 ½ căni)
  • 2/3 cană praf de budincă vanilată (aproximativ 90 g)
  • 2 linguri de lapte

Pentru cremă:

  • 1 ½ linguri praf de budincă
  • 1 lingură zahăr fin
  • 250 ml lapte (aproximativ 1 cană)
  • 60 ml rachiu (aproximativ 4 linguri)
  • 300 ml smântână pentru frișcă, semi-bătută

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 170°C, setarea cu ventilație. Ungeți o formă de tort tip guguluf (24 cm) cu unt și tapetați-o cu făină.
  2. Într-un mixer, bateți untul cu zahărul până când compoziția devine cremoasă și deschisă la culoare. Adăugați ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Încorporați esența de vanilie.
  3. Cerneți făina împreună cu praful de budincă într-un bol separat. Adăugați amestecul uscat peste compoziția de unt, alternând cu laptele. Mixați la viteză mică pentru omogenizare, apoi la viteză medie pentru 1 minut.
  4. Turnați aluatul în forma pregătită și coaceți timp de 40-45 de minute, până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lăsați tortul să se răcească în formă, apoi transferați-l pe un grătar pentru a se răci complet.

Pentru cremă:

  1. Într-o cratiță medie, amestecați praful de budincă cu zahărul și adăugați treptat 125 ml lapte (jumătate din cantitate), formând o pastă netedă. Turnați restul de lapte și gătiți la foc mediu, amestecând constant, până când crema se îngroașă.
  2. Fierbeți timp de 1-2 minute, apoi luați de pe foc. Încorporați rachiul și lăsați crema să se răcească complet. După ce s-a răcit, încorporați frișca semi-bătută.

Asamblare:

  1. Puneți tortul răcit înapoi în forma de guguluf. Cu ajutorul unei linguri sau al unei lingurițe pentru înghețată, creați un canal de aproximativ 3 cm adâncime pe toată lungimea tortului.
  2. Umpleți canalul format cu crema pregătită. Dați tortul la frigider pentru 1 oră, astfel încât crema să se întărească.
  3. Răsturnați tortul pe un platou de servire și presărați zahăr pudră pentru decor.

Poftă bună!

related articles