Prima pagină » Reteta Pizza cu bacon și brânză cheddar

Reteta Pizza cu bacon și brânză cheddar

by admind

O pizza delicioasă, cu un aluat crocant, bacon rumenit și brânză cheddar topită, perfectă pentru o cină savuroasă alături de cei dragi.

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 125 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 g bacon tăiat fâșii
  • 200 g brânză cheddar rasă
  • 150 ml sos de roșii
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat

Mod de preparare

  1. Amestecă drojdia cu apa călduță și zahărul și lasă 10 minute să se activeze.
  2. Într-un bol mare, pune făina, sarea și uleiul de măsline, apoi adaugă drojdia activată. Frământă până obții un aluat elastic. Acoperă-l și lasă-l să crească 1 oră.
  3. Între timp, prăjește baconul într-o tigaie până devine crocant.
  4. Întinde aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-l cu sos de roșii și presară condimentele.
  5. Adaugă baconul și brânza cheddar rasă.
  6. Coace pizza la 220°C timp de 15-20 de minute sau până devine aurie.
  7. Servește fierbinte și bucură-te de savoare!

Poftă bună!

related articles