Prima pagină » Reteta Lasagna cu salami și mozzarella

Reteta Lasagna cu salami și mozzarella

by admind

Un preparat italian clasic, reinterpretat cu salami și mozzarella pentru o explozie de gusturi autentice și o textură cremoasă.

Ingrediente

  • 9 foi de lasagna
  • 300 g salami
  • 400 g mozzarella rasă
  • 500 ml sos de roșii
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 50 g unt
  • 2 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • Sare, piper și nucșoară după gust

Mod de preparare

  1. Fierbe foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Într-o tigaie, încălzește sosul de roșii cu puțină sare și piper.
  3. Într-o cratiță separată, topește untul, adaugă făina și amestecă bine, apoi toarnă treptat laptele, obținând un sos bechamel cremos. Condimentează cu sare, piper și nucșoară.
  4. Într-un vas termorezistent, alternează straturi de foi de lasagna, sos de roșii, salami și mozzarella.
  5. La final, toarnă sosul bechamel și presară mozzarella rămasă.
  6. Coace la 180°C timp de 35-40 de minute, până devine aurie.
  7. Lasă să se odihnească 10 minute înainte de servire.

Poftă bună!

related articles