14
O pizza diferită de cele clasice, fără sos de roșii, dar incredibil de cremoasă și gustoasă, datorită combinației dintre ricotta fină și baconul afumat.
Ingrediente
- 250 g aluat de pizza
- 150 g brânză ricotta
- 100 g mozzarella rasă
- 100 g bacon
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 cățățel de usturoi
- 1/2 linguriță oregano uscat
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 220°C.
- Între timp, prăjește baconul feliat până devine crocant.
- Într-un bol, amestecă brânza ricotta cu usturoiul pisat, oregano, sare și piper.
- întinde aluatul de pizza pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Unge suprafața aluatului cu amestecul de ricotta, apoi presară mozzarella și baconul.
- Coace pizza timp de 12-15 minute, până ce brânza se topește și aluatul devine auriu.
- Servește caldă, cu o salată verde lângă.
Poftă bună!