Prima pagină » Reteta Prepelita umpluta cu orez si stafide

Reteta Prepelita umpluta cu orez si stafide

by admind

O rețetă sofisticată, dar ușor de pregătit, unde gustul fin al prepeliței se îmbină perfect cu aroma dulceagă a stafidelor și textura pufoasă a orezului. Ideală pentru o masă festivă.

Ingrediente

  • 4 prepelițe proaspete
  • 150 g orez cu bob lung
  • 50 g stafide aurii
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 200 ml supă de pui
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Într-o tigaie, topește untul și călește ceapa și usturoiul tocate mărunt până devin translucide.
  2. Adaugă orezul și călește-l ușor, apoi toarnă supa de pui și lasă să fiarbă la foc mic până se absoarbe lichidul.
  3. Încorporează stafidele și condimentează cu sare, piper și cimbru.
  4. Umple prepelițele cu acest amestec și prinde-le cu scobitori pentru a nu pierde umplutura în timpul gătitului.
  5. Așază prepelițele într-o tavă unsă cu ulei de măsline și dă-le la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-35 de minute, până se rumenesc frumos.
  6. Servește-le fierbinți, alături de o garnitură de legume sotate sau piure de cartofi.

Poftă bună!

related articles