Prima pagină » Reteta Tocană de vită cu mămăliguță

Reteta Tocană de vită cu mămăliguță

by admind

Tocănița de vită cu mămăliguță este un preparat tradițional, sățios și extrem de aromat. Carnea gătită lent devine fragedă și se îmbină perfect cu sosul de legume, iar mămăliga aduce acea notă autentică și rustică specifică bucătăriei românești.

Ingrediente

  • 600 g carne de vită (pulpă sau ceafă)
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roșu
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml apă sau supă de vită
  • Sare, piper, foi de dafin

Pentru mămăligă:

  • 250 g mălai
  • 1 l apă
  • Sare

Mod de preparare

  1. Taie carnea cuburi și prăjește-o ușor în ulei. Adaugă ceapa, morcovii și ardeiul tăiate mărunt.
  2. Călește totul 5-7 minute, apoi adaugă pasta de roșii și completează cu apă sau supă.
  3. Fierbe la foc mic, acoperit, aproximativ 1 oră și jumătate, până carnea este fragedă.
  4. Asezonează cu sare, piper și adaugă o frunză de dafin.
  5. Pentru mămăligă, fierbe apa cu sare, apoi adaugă mălaiul în ploaie, amestecând constant până se îngroașă.

Poftă bună!

related articles