Prima pagină » Reteta Shakshuka

Reteta Shakshuka

by admind

Shakshuka este un mic dejun tradițional din Orientul Mijlociu și nordul Africii, cu ouă gătite în sos de roșii condimentat. Este aromat, ușor picant și se servește direct din tigaie, alături de pâine proaspătă.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 3 roșii coapte (sau 300 ml roșii pasate)
  • 2 căței usturoi
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/2 linguriță chimen
  • Sare, piper, pătrunjel sau coriandru
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

  1. Călește ceapa, usturoiul și ardeiul în ulei.
  2. Adaugă roșiile, condimentele și fierbe 10–15 minute până se formează un sos gros.
  3. Fă câte o adâncitură în sos și sparge ouăle direct în tigaie.
  4. Acoperă și gătește până când albușurile sunt coapte, dar gălbenușurile rămân moi.

Poftă bună!


related articles