Prima pagină » Reteta Tarta sărată cu dovlecei, roșii și ricotta

Reteta Tarta sărată cu dovlecei, roșii și ricotta

by admind

O tartă colorată și aromată, perfectă pentru brunch sau o cină lejeră. Dovleceii și roșiile aduc prospețime, iar ricotta oferă o textură cremoasă și delicată.

Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat fraged (de casă sau cumpărată)
  • 2 dovlecei mici
  • 100 g roșii cherry
  • 200 g ricotta
  • 1 ou
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare, piper, oregano uscat

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază aluatul într-o formă de tartă tapetată cu hârtie de copt.
  2. Într-un bol, amestecă ricotta cu oul, parmezanul, sare și piper.
  3. Taie dovleceii rondele subțiri, iar roșiile în jumătăți.
  4. Întinde amestecul de ricotta peste aluat, apoi așază dovleceii și roșiile deasupra.
  5. Presară oregano și dă la cuptor 30-35 de minute până se rumenește ușor pe margini.

Poftă bună!

related articles