Prima pagină » Reteta Budincă de orez cu lapte de migdale și vanilie

Reteta Budincă de orez cu lapte de migdale și vanilie

by admind

O reinterpretare vegetală a desertului copilăriei – orez cu lapte – pregătită cu lapte de migdale și infuzată cu vanilie, pentru o aromă subtilă și catifelată.

Ingrediente:

  • 100 g orez cu bob rotund
  • 600 ml lapte de migdale
  • 1 păstaie de vanilie (sau esență)
  • 2 linguri sirop de agave sau miere
  • un praf de sare
  • scorțișoară (pentru decor)

Mod de preparare:

  1. Spală orezul și pune-l la fiert cu un praf de sare în laptele de migdale.
  2. Adaugă miezul păstăii de vanilie sau esența.
  3. Fierbe la foc mic, amestecând des, până orezul devine cremos (20-25 minute).
  4. La final, îndulcește cu sirop de agave sau miere.
  5. Servește cald sau rece, presărat cu scorțișoară.

Poftă bună!

related articles