Prima pagină » Reteta Piept de rață cu piure de păstârnac și sos de rodie

Reteta Piept de rață cu piure de păstârnac și sos de rodie

by admind

Această combinație sofisticată îmbină suculența pieptului de rață cu dulceața discretă a piureului de păstârnac și aciditatea echilibrată a sosului de rodie. Ideală pentru o cină elegantă.

Ingrediente

  • 2 bucăți piept de rață
  • sare, piper
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 300 g păstârnac
  • 50 ml lapte (sau vegetal)
  • 1 lingură unt
  • 150 ml suc de rodie
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță amidon

Mod de preparare

  1. Crestează pielea pieptului de rață, asezonează cu sare, piper și cimbru, apoi prăjește-l cu pielea în jos într-o tigaie rece, la foc mediu, 5-6 minute. Întoarce-l și mai prăjește 3-4 minute.
  2. Transferă-l în cuptor la 180°C timp de 10 minute, apoi lasă-l la odihnit acoperit 5 minute.
  3. Fierbe păstârnacul tăiat în bucăți, apoi pasează-l cu laptele și untul până devine fin.
  4. Pentru sos, fierbe sucul de rodie cu mierea, apoi îngroașă cu amidon dizolvat într-o lingură de apă.
  5. Servește pieptul feliat peste piure, cu sosul turnat artistic.

Poftă bună!

related articles