Prima pagină » Reteta Antricot de vită cu sos de ciuperci și smântână

Reteta Antricot de vită cu sos de ciuperci și smântână

by admind

Un antricot fraged și suculent, îmbogățit cu un sos cremos de ciuperci și smântână, este o alegere perfectă pentru o cină sofisticată. Această combinație oferă un echilibru între savoarea intensă a cărnii și textura catifelată a sosului, fiind ideală pentru ocazii speciale sau pentru un răsfăț culinar acasă.

Ingrediente

  • 2 bucăți antricot de vită (aprox. 250 g fiecare)
  • 250 g ciuperci champignon sau cremini, feliate subțire
  • 3 linguri unt
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 100 ml supă de pui sau vită
  • 200 ml smântână pentru gătit (min. 30% grăsime)
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 1 linguriță sos Worcestershire
  • Sare și piper proaspăt măcinat, după gust
  • 1 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Gătirea antricotului
    • Scoate antricotul din frigider cu 30 de minute înainte de gătire, pentru a ajunge la temperatura camerei.
    • Presară sare și piper pe ambele părți ale cărnii.
    • Încinge o tigaie grea (ideal din fontă) la foc mediu-mare și adaugă o linguriță de ulei de măsline.
    • Gătește antricotul timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pentru un nivel de coacere mediu-rar. Dacă îl dorești mai bine făcut, mai lasă-l 1-2 minute pe fiecare parte.
    • Scoate carnea din tigaie, acoper-o lejer cu folie de aluminiu și las-o să se odihnească 5-7 minute.
  2. Prepararea sosului de ciuperci și smântână
    • În aceeași tigaie, adaugă untul și lasă-l să se topească la foc mediu.
    • Adaugă ciupercile feliate și gătește-le 3-4 minute, amestecând din când în când, până devin aurii.
    • Adaugă usturoiul tocat și mai sotează 30 de secunde, până devine parfumat.
    • Toarnă supa de pui și lasă să fiarbă 2-3 minute, până se reduce puțin lichidul.
    • Adaugă smântâna pentru gătit, muștarul Dijon și sosul Worcestershire. Amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute, până când sosul se îngroașă.
    • Gustă și potrivește de sare și piper, dacă este necesar.
  3. Asamblare și servire
    • Așază antricotul pe farfurii și toarnă sosul cremos de ciuperci peste carne.
    • Opțional, presară puțin piper proaspăt măcinat sau parmezan ras pentru un plus de aromă.
    • Servește alături de o garnitură de cartofi copți, piure sau o salată proaspătă.

Poftă bună!

related articles