5
O bautura calda cu kaki, scortisoara si cuisoare este perfecta pentru serile racoroase de sarbatori. Cu un gust delicat si aromat, aceasta bautura aduce un strop de exotism pe masa ta festiva. Este simplu de preparat si plina de ingrediente care iti incalzesc sufletul, fiind o alegere excelenta pentru a-ti impresiona familia si prietenii.
Ingrediente
- 1 bucata de ghimbir proaspat (aproximativ 8 cm)
- 1 fruct de kaki mare, bine copt
- 2 litri de apa
- 6 batoane de scortisoara
- 1 lingurita de boabe de piper negru
- Miere sau zahar, dupa gust
Mod de preparare
- Curata ghimbirul de coaja si taie-l in felii subtiri. Spala kaki-ul, indeparteaza coaja (daca doresti) si taie fructul in felii sau cuburi mai mari.
- Intr-o oala incapatoare, toarna cei 2 litri de apa si adauga ghimbirul, feliile de kaki, batoanele de scortisoara si boabele de piper negru.
- Pune oala pe foc mediu si adu la punctul de fierbere. Odata ce apa incepe sa fiarba, reduce focul la mic si lasa bautura sa fiarba lent timp de 20-30 de minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda complet.
- Dupa ce timpul a trecut, ia oala de pe foc si strecoara lichidul printr-o sita fina. Miezul fructului de kaki strecurat poate fi pastrat pentru a fi adaugat in bautura sau utilizat la alte preparate.
- Serveste bautura in cani calde, adaugand, dupa preferinta, fie bucatele din fructul de kaki fiert, fie felii proaspete pentru un plus de textura si gust.
- Indulceste bautura cu miere sau zahar, in functie de preferintele tale.
Poftă bună!