Prima pagină » Reteta Brioșe cu morcovi și nuci

Reteta Brioșe cu morcovi și nuci

by admind

Brioșele cu morcovi și nuci sunt o alegere delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru micul dejun sau ca gustare. Aceste brioșe umede și aromate combină dulceața naturală a morcovilor cu crocanta nucilor, fiind îmbogățite cu mirodenii care le oferă un gust deosebit. Ușor de preparat, sunt ideale pentru a fi savurate alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Ingrediente

  • 170 g făină de grâu
  • 2 morcovi
  • 100 g unt
  • 70 g zahăr brun
  • 50 g nuci
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • ½ linguriță praf de copt
  • ¼ linguriță scorțișoară măcinată
  • ¼ linguriță cuișoare măcinate
  • ¼ linguriță nucșoară măcinată
  • ¼ linguriță sare marină
  • Pentru cremă:
    • 100 ml smântână
    • 1 ½ lingură brânză cremă
    • 1 ½ lingură zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Preîncălzirea cuptorului: Setează cuptorul la 180°C pentru a se încălzi.
  2. Prepararea morcovilor: Curăță și răzuiește morcovii pe o răzătoare mare.
  3. Topirea untului: Topește untul și lasă-l să se răcească puțin.
  4. Mărunțirea nucilor: Mărunțește nucile, păstrând câteva întregi pentru decor.
  5. Amestecarea ingredientelor uscate: Într-un bol, combină făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara, cuișoarele și nucșoara.
  6. Prepararea compoziției: Bate oul cu zahărul brun până devine spumos. Adaugă laptele și untul topit, amestecând bine.
  7. Incorporarea ingredientelor: Adaugă morcovii rași și nucile mărunțite, apoi încorporează amestecul de făină. Omogenizează ușor.
  8. Coacerea brioșelor: Toarnă compoziția în formele de brioșe și coace-le timp de 25-30 de minute sau până devin aurii și trec testul cu scobitoarea.
  9. Prepararea cremei: Bate smântâna până devine pufoasă. Într-un alt bol, mixează brânza cremă cu zahărul pudră și, treptat, adaugă smântâna bătută, amestecând ușor.
  10. Finalizarea brioșelor: După ce brioșele s-au răcit, decorează-le cu crema obținută și, dacă dorești, cu nucile întregi.

Poftă bună!

related articles