30
Brioșele cu morcovi și nuci sunt o alegere delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru micul dejun sau ca gustare. Aceste brioșe umede și aromate combină dulceața naturală a morcovilor cu crocanta nucilor, fiind îmbogățite cu mirodenii care le oferă un gust deosebit. Ușor de preparat, sunt ideale pentru a fi savurate alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Ingrediente
- 170 g făină de grâu
- 2 morcovi
- 100 g unt
- 70 g zahăr brun
- 50 g nuci
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- ½ linguriță praf de copt
- ¼ linguriță scorțișoară măcinată
- ¼ linguriță cuișoare măcinate
- ¼ linguriță nucșoară măcinată
- ¼ linguriță sare marină
- Pentru cremă:
- 100 ml smântână
- 1 ½ lingură brânză cremă
- 1 ½ lingură zahăr pudră
Mod de preparare
- Preîncălzirea cuptorului: Setează cuptorul la 180°C pentru a se încălzi.
- Prepararea morcovilor: Curăță și răzuiește morcovii pe o răzătoare mare.
- Topirea untului: Topește untul și lasă-l să se răcească puțin.
- Mărunțirea nucilor: Mărunțește nucile, păstrând câteva întregi pentru decor.
- Amestecarea ingredientelor uscate: Într-un bol, combină făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara, cuișoarele și nucșoara.
- Prepararea compoziției: Bate oul cu zahărul brun până devine spumos. Adaugă laptele și untul topit, amestecând bine.
- Incorporarea ingredientelor: Adaugă morcovii rași și nucile mărunțite, apoi încorporează amestecul de făină. Omogenizează ușor.
- Coacerea brioșelor: Toarnă compoziția în formele de brioșe și coace-le timp de 25-30 de minute sau până devin aurii și trec testul cu scobitoarea.
- Prepararea cremei: Bate smântâna până devine pufoasă. Într-un alt bol, mixează brânza cremă cu zahărul pudră și, treptat, adaugă smântâna bătută, amestecând ușor.
- Finalizarea brioșelor: După ce brioșele s-au răcit, decorează-le cu crema obținută și, dacă dorești, cu nucile întregi.
Poftă bună!