Prima pagină » Reteta Burger cu ceapă roșie caramelizată

Reteta Burger cu ceapă roșie caramelizată

by admind

Burgerii cu carne de vită, însoțiți de ceapă roșie caramelizată, sos de usturoi și brânză topită sunt combinația perfectă de gusturi și texturi. Acești burgeri sunt ideali pentru o masă delicioasă, iar ceapa caramelizată adaugă o notă dulce-acrișoară care îi va surprinde plăcut pe cei care îi vor gusta.

Ingrediente

Pentru ceapă caramelizată:

  • 2 cepe roșii mari
  • 4 linguri de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de zahăr

Pentru sos:

  • 2 crenguțe de busuioc
  • 2 crenguțe de pătrunjel
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g maioneză
  • Piper negru măcinat, după gust

Pentru burgeri:

  • 450 g carne tocată de vită
  • Sare, după gust
  • Piper negru măcinat, după gust
  • ½ lingură de ulei vegetal
  • 1 lingură de unt
  • 4 felii de brânză
  • 4 chifle pentru burgeri
  • ½ legătură de rucola sau salată verde

Mod de preparare

  1. Caramelizarea cepei: Curăță și taie cepele roșii în rondele subțiri. Într-o tigaie mare, topește 4 linguri de unt la foc mediu. Adaugă ceapa și presară sare și zahăr. Gătește la foc mic, amestecând din când în când, timp de aproximativ 20-30 de minute, până când ceapa devine caramelizată și capătă o culoare maronie.
  2. Pregătirea sosului: Toacă foarte fin ierburile (busuioc, pătrunjel și rozmarin) și pasează usturoiul. Amestecă-le cu maioneza și adaugă piper după gust.
  3. Formarea și prăjirea chifteluțelor: Într-un bol, combină carnea tocată cu sare și piper. Formează 4 chifteluțe subțiri și largi. Într-o tigaie, încălzește uleiul și adaugă ½ lingură de unt. Prăjește chifteluțele la foc mare pentru 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii și suculente.
  4. Topirea brânzei: Pune o felie de brânză pe fiecare chifteluță și las-o să se topească pentru 1 minut, la foc mic.
  5. Prepararea chiflelor: Taie chiflele pe jumătate și unge interiorul cu unt. Prăjește-le în tigaie până devin aurii și crocante.
  6. Asamblarea burgerilor: Unge partea de jos a chiflei cu sosul preparat. Adaugă un strat de rucola sau salată verde, apoi chifteluțele fierbinți și ceapa caramelizată. Acoperă cu partea de sus a chiflei.

Poftă bună!

related articles