Prima pagină » Reteta Chec cu stafide și coajă de portocală

Reteta Chec cu stafide și coajă de portocală

by admind

Acest chec moale și parfumat este ideal pentru diminețile liniștite sau ca desert lângă o cană cu ceai. Stafidele oferă dulceață naturală, iar coaja de portocală adaugă o aromă proaspătă și delicată.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte (sau lapte vegetal)
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g stafide
  • Coaja rasă de la 1 portocală
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie (opțional)

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase. Adaugă treptat uleiul, apoi laptele.
  2. Încorporează coaja rasă de portocală, esența de vanilie și un praf de sare.
  3. Cerne făina împreună cu praful de copt și adaug-o treptat în compoziție, amestecând ușor.
  4. Încorporează stafidele (poți să le hidratezi 10 minute în apă caldă dacă sunt uscate tare).
  5. Toarnă compoziția într-o tavă de chec unsă și tapetată cu hârtie de copt.
  6. Coace la 180°C timp de 40-45 minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasă-l să se răcească complet înainte de a-l felia.

Poftă bună!

related articles