Prima pagină » Reteta Cheesecake cu fistic și lămâie

Reteta Cheesecake cu fistic și lămâie

by admind

Un desert cremos și rafinat, cheesecake-ul cu fistic și lămâie este combinația perfectă între textura fină a cremei de brânză și aroma proaspătă a citricelor. Fisticul adaugă o notă crocantă și un gust ușor dulceag, completând armonios savoarea intensă a lămâii. Este un desert ideal pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva deosebit.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit
  • 50 g fistic măcinat fin

Pentru cremă:

  • 500 g cremă de brânză (tip Philadelphia)
  • 200 g smântână pentru frișcă
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • Coaja rasă de la 2 lămâi
  • Sucul de la 1 lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 50 g fistic mărunțit grosier

Pentru decor:

  • Fistic tocat
  • Felii subțiri de lămâie
  • Frunze proaspete de mentă (opțional)

Mod de preparare

  1. Prepararea blatului: Mărunțește biscuiții folosind un robot de bucătărie sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu un sucitor. Amestecă-i cu untul topit și fisticul măcinat până obții o compoziție omogenă. Întinde amestecul într-o formă rotundă de tort cu fund detașabil, presând bine pentru a forma un strat uniform. Pune forma la frigider pentru 15 minute.
  2. Prepararea cremei: Într-un bol mare, mixează crema de brânză cu zahărul pudră până devine fină și cremoasă. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Încorporează smântâna pentru frișcă, sucul și coaja de lămâie, extractul de vanilie și fisticul mărunțit grosier.
  3. Coacerea: Toarnă crema peste blatul răcit și nivelează suprafața. Coace cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 50-60 de minute, până când marginile sunt ferme, iar centrul este ușor gelatinos. Lasă-l să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-l la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.
  4. Decorarea: Înainte de servire, decorează cheesecake-ul cu fistic tocat, felii subțiri de lămâie și, dacă dorești, frunze proaspete de mentă pentru un plus de prospețime.

Poftă bună!

related articles