Prima pagină » Reteta File de vită cu cacao și scorțișoară

Reteta File de vită cu cacao și scorțișoară

by admind

Această rețetă combină finețea fileului de vită cu aromele îndrăznețe ale pudrei de cacao și scorțișoarei, oferind un gust sofisticat și echilibrat. Deși poate părea o combinație neobișnuită, aceste ingrediente accentuează savoarea naturală a cărnii, adăugând o notă subtilă de dulceață și profunzime. Perfect pentru o cină specială sau o masă gourmet pregătită acasă!

Ingrediente

  • 250 g file de vită (preferabil mușchiuleț)
  • ½ linguriță scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță pudră de cacao neîndulcită
  • ½ linguriță sare roz de Himalaya
  • ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ lingură sos picant (ex. Sriracha)
  • 1,5 căni mix de salată verde
  • 4 tortilla sau foi de lavash
  • 2 linguri smântână fermentată (pentru servire)

Mod de preparare

  1. Presară peste fileul de vită sarea, piperul, scorțișoara și pudra de cacao, frecând bine carnea pentru a se impregna aromele. Unge fileul cu sosul picant pentru un plus de intensitate.
  2. Încinge o tigaie cu ulei de măsline și prăjește carnea la foc mediu spre mare timp de 5-7 minute pe fiecare parte, până obții gradul de gătire dorit.
  3. Dacă dorești să servești fileul în tortilla sau lavash, încălzește-le ușor în cuptor la 170°C, învelindu-le în folie de aluminiu pentru a rămâne moi și elastice.
  4. După ce carnea este gata, scoate-o din tigaie și las-o la odihnit 5 minute, acoperită cu folie, pentru a păstra sucurile în interior.
  5. Taie fileul de vită în felii subțiri, perpendicular pe fibre, pentru o textură mai fragedă.
  6. Servește fileul de vită cu mix de salată verde și smântână, fie ca atare, fie înfășurat în tortilla sau lavash.

Poftă bună!

related articles