15
Această rețetă combină finețea fileului de vită cu aromele îndrăznețe ale pudrei de cacao și scorțișoarei, oferind un gust sofisticat și echilibrat. Deși poate părea o combinație neobișnuită, aceste ingrediente accentuează savoarea naturală a cărnii, adăugând o notă subtilă de dulceață și profunzime. Perfect pentru o cină specială sau o masă gourmet pregătită acasă!
Ingrediente
- 250 g file de vită (preferabil mușchiuleț)
- ½ linguriță scorțișoară măcinată
- ½ linguriță pudră de cacao neîndulcită
- ½ linguriță sare roz de Himalaya
- ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
- 1 lingură ulei de măsline
- ½ lingură sos picant (ex. Sriracha)
- 1,5 căni mix de salată verde
- 4 tortilla sau foi de lavash
- 2 linguri smântână fermentată (pentru servire)
Mod de preparare
- Presară peste fileul de vită sarea, piperul, scorțișoara și pudra de cacao, frecând bine carnea pentru a se impregna aromele. Unge fileul cu sosul picant pentru un plus de intensitate.
- Încinge o tigaie cu ulei de măsline și prăjește carnea la foc mediu spre mare timp de 5-7 minute pe fiecare parte, până obții gradul de gătire dorit.
- Dacă dorești să servești fileul în tortilla sau lavash, încălzește-le ușor în cuptor la 170°C, învelindu-le în folie de aluminiu pentru a rămâne moi și elastice.
- După ce carnea este gata, scoate-o din tigaie și las-o la odihnit 5 minute, acoperită cu folie, pentru a păstra sucurile în interior.
- Taie fileul de vită în felii subțiri, perpendicular pe fibre, pentru o textură mai fragedă.
- Servește fileul de vită cu mix de salată verde și smântână, fie ca atare, fie înfășurat în tortilla sau lavash.
Poftă bună!