Prima pagină » Reteta Frigărui de ceafă de porc

Reteta Frigărui de ceafă de porc

by admind

Frigăruile de ceafă de porc sunt o alegere ideală pentru grătar, datorită frăgezimii și gustului bogat al acestui tip de carne. Printr-o marinadă bine echilibrată, carnea devine suculentă și plină de arome. Perfecte pentru o masă alături de familie sau prieteni, aceste frigărui sunt delicioase și ușor de preparat.

Ingrediente

  • 500 g ceafă de porc
  • 200 g ceapă
  • 5 g usturoi tocat
  • 2 g boia dulce
  • 3 g ulei de susan (sau ulei de floarea-soarelui)
  • 15 g sos de stridii (sau sos Worcestershire)
  • 10 g sos de soia
  • 60 g maioneză
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

  1. Taie ceafa de porc în bucăți potrivite pentru frigărui, astfel încât să se gătească uniform.
  2. Curăță ceapa și usturoiul, apoi toacă-le mărunt sau dă-le prin răzătoare pentru a intensifica aroma în marinadă.
  3. Într-un bol mare, amestecă bucățile de carne cu ceapa, usturoiul, boiaua dulce, uleiul de susan, sosul de stridii, sosul de soia și maioneza. Adaugă sare și piper după gust.
  4. Acoperă bolul și lasă carnea la marinat timp de cel puțin 2-3 ore în frigider, pentru a absorbi aromele condimentelor.
  5. Înfige bucățile de carne pe frigărui și gătește-le pe grătarul încins, întorcându-le pe toate părțile, până când sunt bine rumenite și suculente.

Poftă bună!

related articles