Prima pagină » Reteta Friptură de miel cu usturoi și rozmarin

Reteta Friptură de miel cu usturoi și rozmarin

by admind

Friptura de miel cu usturoi și rozmarin este un preparat clasic, perfect pentru ocazii speciale sau mese festive. Aroma intensă a usturoiului și prospețimea rozmarinului complimentează perfect carnea de miel, oferind o experiență culinară de neuitat. Preparatul este simplu de realizat, dar rezultatul este sofisticat și plin de savoare.

Ingrediente

  • 1 bucată de cotlet de miel
  • 3-4 cartofi mari
  • Câteva crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 1 căpățână de usturoi
  • Sare – după gust
  • Piper negru proaspăt măcinat – după gust

Mod de preparare

  1. Pregătirea cartofilor
    Spală bine cartofii, apoi taie-i în felii mari. Presară sare peste ei și amestecă bine cu mâinile, astfel încât să se distribuie uniform. Pune două foi mari de folie de aluminiu pe o tavă, lăsând marginile să atârne peste. Așază cartofii în mijlocul foii de aluminiu, iar deasupra lor, presară frunzele unei crenguțe de rozmarin proaspăt.
  2. Pregătirea cărnii de miel
    Freacă cotletul de miel cu sare și piper după gust. Desfă ușor căpățâna de usturoi, scoțând doar stratul exterior de coajă, apoi taie usturoiul transversal. Așază usturoiul tăiat peste cotlet, împreună cu restul crenguțelor de rozmarin. Învelește totul în folie de aluminiu și pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C.
  3. Coacerea și finisarea
    Lasă friptura la cuptor timp de 25 de minute. După acest timp, deschide folia de aluminiu și mai lasă la copt încă 5-10 minute, până când carnea și cartofii capătă o frumoasă nuanță aurie. După ce o scoți din cuptor, lasă friptura de miel să se odihnească în folie timp de 5 minute, apoi este gata de servit.

Poftă bună!

related articles