Aceasta reteta de friptura de vita cu sos chimichurri este perfecta pentru cei care iubesc aromele puternice si prospetimea verdeturilor. Friptura de vita este gatita la perfectiune si completata de un sos vibrant de chimichurri, facut din patrunjel proaspat, usturoi si otet balsamic.
Ingrediente
- 700 g carne de vită
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare
- Paprika
- 2 linguri condimente pentru steak
- ½ legătură pătrunjel proaspăt
- 4 cepe verzi
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură oțet balsamic
- 4 linguri ulei de măsline
- Piper negru proaspăt măcinat
- Fulgii de ardei roșu
Mod de preparare
1. Pregatirea condimentelor
Amesteca toate condimentele uscate: sarea, paprika si o combinatie de condimente pentru steak si alte arome (aproximativ 2 linguri).
2. Pregatirea carnii
Carnea de vita (700g) trebuie sa fie la temperatura camerei. Unge-o pe ambele parti cu 2 linguri de ulei de masline.
3. Condimentarea carnii
Presara amestecul de condimente pe ambele parti ale carnii, apasand usor cu degetele pentru a permite condimentelor sa patrunda.
4. Gatirea fripturii
Incinge o tigaie pentru gratar si unge-o cu putin ulei. Gateste carnea timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Pentru un model de gratar perfect, roteste carnea de doua ori pentru a obtine un desen in forma de patratele. Dupa ce este gata, acopera friptura cu folie si las-o sa se odihneasca 10 minute.
5. Prepararea sosului chimichurri
In timp ce friptura se odihneste, prepara sosul chimichurri. Pune patrunjelul (jumatate de legatura), ceapa verde (4 bucati), usturoiul (2 catei), sare, otetul balsamic (1 lingura), uleiul de masline (4 linguri), piperul negru proaspat macinat si fulgii de ardei rosu intr-un procesor de bucatarie. Mixeaza pana devin o pasta fina.
6. Servirea
Taie friptura de vita in felii subtiri si toarna deasupra sosul chimichurri proaspat preparat. Friptura este gata pentru a fi savurata!
Poftă bună!