Prima pagină » Reteta Martini cu lichior de ciocolată albă de Revelion

Reteta Martini cu lichior de ciocolată albă de Revelion

by admind

Martini cu lichior de ciocolată albă este un cocktail delicat și rafinat, perfect pentru a adăuga un strop de eleganță și savoare serii tale de Revelion. Cu un amestec cremos de ciocolată albă și o atingere de cocos, acest cocktail îți va învălui simțurile și va aduce un aer festiv și dulce în atmosfera de sărbătoare.

Ingrediente

Pentru 4 porții:

  • 125 ml lapte 2,5%
  • 125 ml smântână
  • 150 g ciocolată albă
  • 1/2 linguriță fulgi de cocos
  • 125 ml vodkă vanilată
  • 125 ml lichior Crème de cacao
  • Cuburi de gheață, după gust

Mod de preparare

  1. Prepararea bazei de ciocolată albă: Într-o cratiță mică, amestecă laptele, smântâna și 100 g din ciocolata albă. Gătește la foc mic, amestecând constant, până când ciocolata se topește complet și compoziția devine omogenă. După aceea, pune amestecul într-un recipient rezistent la căldură și lasă-l să se răcească.
  2. Pregătirea paharelor: Pe o farfurie mică, pune fulgii de cocos. Topeste restul de ciocolată albă (50 g) într-un bol mic. Înmoaie marginile paharelor de martini în ciocolata topită și apoi scufundă-le în fulgii de cocos, lăsându-le să se usuce și să capete un decor frumos și aromat.
  3. Amestecarea ingredientelor: Într-un shaker, combină amestecul de lapte cu smântână și ciocolată albă cu vodca vanilată și lichiorul Crème de cacao. Adaugă cuburi de gheață și agită bine până când ingredientele sunt perfect încorporate.
  4. Servirea: Strecori amestecul în paharele decorate și adaugă un strop de savoare cu marshmallow, cireșe sau bomboane de cocos pe frigărui de bambus.

Poftă bună!

related articles