Prima pagină » Reteta Mousse de ciocolată albă cu zmeură

Reteta Mousse de ciocolată albă cu zmeură

by admind

Un desert fin și aerat, în care dulceața ciocolatei albe este echilibrată de aciditatea delicată a zmeurei. Ideal pentru ocazii speciale sau o cină romantică.

Ingrediente

  • 150 g ciocolată albă de calitate
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Topeste ciocolata albă la bain-marie și las-o să se răcească ușor.
  2. Bate smântâna lichidă până obții o frișcă pufoasă.
  3. Încorporează treptat ciocolata topită în frișcă, amestecând ușor cu o spatulă.
  4. Adaugă extractul de vanilie și amestecă până obții o compoziție omogenă.
  5. Toarnă mousse-ul în pahare și lasă la frigider cel puțin 2 ore.
  6. La servire, adaugă zmeură proaspătă și pudrează cu zahăr.

Poftă bună!

related articles