Prima pagină » Reteta Paella spaniolă

Reteta Paella spaniolă

by admind

Paella spaniolă este un fel de mâncare emblematic pentru gastronomia iberică, plin de culoare, savoare și diversitate. Combină orezul cu legume, fructe de mare sau carne, într-un preparat care aduce laolaltă tradiție și gust intens. Rețeta variază în funcție de regiune, dar esența rămâne aceeași – o explozie mediteraneană într-o singură tigaie.

Ingrediente

  • 300 g orez cu bob rotund
  • 150 g creveți
  • 150 g midii sau scoici (opțional)
  • 100 g mazăre
  • 1 ardei roșu
  • 1 roșie tocată sau 2 linguri pulpă de roșii
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 700 ml supă de legume sau pește
  • 1 plic de șofran (sau turmeric)
  • Sare, piper, ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Într-o tigaie mare, încinge uleiul și călește ceapa și usturoiul tocate fin.
  2. Adaugă ardeiul tăiat fâșii, apoi roșia și lasă la foc mic câteva minute.
  3. Pune orezul și amestecă ușor, apoi adaugă supa fierbinte, șofranul și condimentele.
  4. Adaugă mazărea, creveții și midiile. Fierbe fără să amesteci, până orezul absoarbe tot lichidul.
  5. Acoperă cu un capac și lasă 10 minute la foc foarte mic, apoi servește imediat.

Poftă bună!

related articles