3
Paella spaniolă este un fel de mâncare emblematic pentru gastronomia iberică, plin de culoare, savoare și diversitate. Combină orezul cu legume, fructe de mare sau carne, într-un preparat care aduce laolaltă tradiție și gust intens. Rețeta variază în funcție de regiune, dar esența rămâne aceeași – o explozie mediteraneană într-o singură tigaie.
Ingrediente
- 300 g orez cu bob rotund
- 150 g creveți
- 150 g midii sau scoici (opțional)
- 100 g mazăre
- 1 ardei roșu
- 1 roșie tocată sau 2 linguri pulpă de roșii
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 700 ml supă de legume sau pește
- 1 plic de șofran (sau turmeric)
- Sare, piper, ulei de măsline
Mod de preparare
- Într-o tigaie mare, încinge uleiul și călește ceapa și usturoiul tocate fin.
- Adaugă ardeiul tăiat fâșii, apoi roșia și lasă la foc mic câteva minute.
- Pune orezul și amestecă ușor, apoi adaugă supa fierbinte, șofranul și condimentele.
- Adaugă mazărea, creveții și midiile. Fierbe fără să amesteci, până orezul absoarbe tot lichidul.
- Acoperă cu un capac și lasă 10 minute la foc foarte mic, apoi servește imediat.
Poftă bună!