6
Această combinație sofisticată îmbină suculența pieptului de rață cu dulceața discretă a piureului de păstârnac și aciditatea echilibrată a sosului de rodie. Ideală pentru o cină elegantă.
Ingrediente
- 2 bucăți piept de rață
- sare, piper
- 1 linguriță cimbru uscat
- 300 g păstârnac
- 50 ml lapte (sau vegetal)
- 1 lingură unt
- 150 ml suc de rodie
- 1 linguriță miere
- 1 linguriță amidon
Mod de preparare
- Crestează pielea pieptului de rață, asezonează cu sare, piper și cimbru, apoi prăjește-l cu pielea în jos într-o tigaie rece, la foc mediu, 5-6 minute. Întoarce-l și mai prăjește 3-4 minute.
- Transferă-l în cuptor la 180°C timp de 10 minute, apoi lasă-l la odihnit acoperit 5 minute.
- Fierbe păstârnacul tăiat în bucăți, apoi pasează-l cu laptele și untul până devine fin.
- Pentru sos, fierbe sucul de rodie cu mierea, apoi îngroașă cu amidon dizolvat într-o lingură de apă.
- Servește pieptul feliat peste piure, cu sosul turnat artistic.
Poftă bună!