Prima pagină » Reteta Placinta de pui cu ciuperci

Reteta Placinta de pui cu ciuperci

by admind

Placinta de pui cu ciuperci este o combinație delicioasă de carne fragedă de pui și ciuperci aromate, învelită într-un strat crocant de aluat foietaj. Această rețetă este ideală pentru o cină consistentă sau un prânz deosebit.

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 500 g ciuperci (de preferat champignon)
  • 250 g aluat foietaj
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de smântână (25%)
  • 3 ouă
  • 1 buchet de pătrunjel
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Unt (după gust, pentru uns tava)
  • Sare (după gust)
  • Piper negru măcinat (după gust)

Mod de preparare

1. Pregătirea cărnii

Coace fileul de pui (300 g) în cuptor până devine fraged. După ce s-a răcit, toacă-l mărunt.

2. Gătirea ciupercilor și legumelor

Curăță 500 g de ciuperci și toacă-le fin. Într-o tigaie mare, călește ciupercile în ulei de măsline (4 linguri) la foc mare, până când își eliberează lichidul. Când lichidul s-a evaporat pe jumătate, adaugă o ceapă tocată și continuă să gătești până ce toată umezeala dispare. Oprește focul și adaugă usturoi tocat (2 căței) și pătrunjel proaspăt mărunțit (un pumn).

3. Prepararea compoziției

Într-un bol separat, bate ușor două ouă și adaugă-le peste amestecul de ciuperci. Încorporează și puiul copt, adaugă sare, piper și 3 linguri de smântână pentru gătit (25% grăsime).

4. Asamblarea plăcintei

Întinde aluatul foietaj (250 g), iar o parte mai mare a acestuia așaz-o într-o formă unsă cu unt. Adaugă compoziția de pui și ciuperci, apoi acoperă cu restul aluatului, sigilând marginile. Crestează ușor aluatul deasupra cu un cuțit.

5. Coacerea

Unge plăcinta cu un gălbenuș de ou amestecat cu o lingură de apă și coace-o în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de aproximativ 30 de minute, până devine aurie. Lasă plăcinta să se răcească înainte de a o servi.

Poftă bună!

related articles