Prima pagină » Reteta Pui cu caju și legume asiatice

Reteta Pui cu caju și legume asiatice

by admind

Această rețetă de pui cu caju și legume asiatice este ideală pentru o masă rapidă și plină de savoare, fiind un fel de mâncare care rivalizează cu cele din restaurantele asiatice. Puiul fraged, legumele crocante și caju-ul prăjit se combină perfect într-un sos delicios, oferind o explozie de gusturi. Poți să o prepari rapid, iar rezultatul va fi unul impresionant!

Ingrediente

Sos:

  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 3 linguri de sos de soia (sos de soia obișnuit sau ușor)
  • 1 ½ lingură de vin de gătit chinezesc sau Mirin
  • 3 linguri de sos de stridii
  • 2 lingurițe de ulei de susan
  • Un vârf de cuțit de piper alb (sau negru)

Pentru stir-fry:

  • 500 g piept de pui (sau pulpe de pui) fără piele, tăiat în bucăți de 2.5 cm
  • 2 linguri de ulei de arahide (sau de ulei vegetal)
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • ½ ceapă, tăiată în bucăți de 1.75 cm
  • 1 ardei gras verde, tăiat în bucăți de 2 cm
  • 6 linguri de apă
  • ¾ cană de caju prăjit, nesărat

Mod de preparare

  1. Sos: Într-un bol mic, amestecă amidonul de porumb cu sosul de soia până când nu mai există cocoloașe. Adaugă restul ingredientelor pentru sos și amestecă bine.
  2. Marinare: Transferă 2 linguri de sos peste pui, amestecă pentru a-l acoperi uniform și lasă-l să se marineze timp de 10 minute.
  3. Gătire: Încălzește uleiul într-un wok sau o tigaie mare, la foc mare. Adaugă usturoiul și ceapa și călește-le pentru 1 minut.
  4. Adaugă puiul și gătește-l pentru aproximativ 2 minute. Apoi, adaugă ardeiul gras și lasă-l să se gătească încă 1 minut.
  5. Toarnă sosul și apa, amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mic timp de 1 minut sau până când sosul se îngroașă.
  6. Încorporează caju-ul prăjit și ia tigaia de pe foc. Servește imediat, alături de orez sau, pentru o variantă mai dietetică, cu orez de conopidă.

Poftă bună!

related articles