Prima pagină » Reteta Pui la cuptor cu cartofi și morcovi

Reteta Pui la cuptor cu cartofi și morcovi

by admind

Puiul la cuptor cu cartofi și morcovi este o mâncare clasică, reconfortantă, perfectă pentru mesele în familie. Legumele capătă o aromă minunată de la carnea de pui, iar crusta rumenă aduce un plus de savoare.

Ingrediente

  • 5–6 bucăți de pui (pulpe sau aripi)
  • 5 cartofi medii
  • 3 morcovi mari
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriță boia dulce
  • Sare, piper
  • 3–4 căței de usturoi
  • O crenguță de rozmarin sau cimbru

Mod de preparare

  1. Curăță cartofii și morcovii, apoi taie-i în bucăți potrivite.
  2. Pune legumele într-un bol, adaugă sare, piper, o lingură de ulei și amestecă bine.
  3. Așază-le într-o tavă largă, în strat uniform.
  4. Spală bucățile de pui, șterge-le cu un prosop și condimentează-le cu sare, piper, boia și restul de ulei.
  5. Așază carnea peste legume, adaugă cățeii de usturoi întregi și crenguța de rozmarin.
  6. Toarnă 150 ml apă în tavă și acoperă cu folie de aluminiu.
  7. Coace la 190°C pentru 40 de minute. Îndepărtează folia și mai lasă 25 de minute la rumenit.
  8. Verifică dacă legumele sunt pătrunse și servește imediat.

Poftă bună!

related articles