Prima pagină » Reteta Pui tikka masala

Reteta Pui tikka masala

by admind

Puiul Tikka Masala este o rețetă indiană adaptată internațional, cu carne fragedă marinată în iaurt și condimente, gătită într-un sos cremos și parfumat. Este o alegere perfectă pentru cinele cu arome exotice.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 2 linguri smântână sau lapte de cocos
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 linguriță garam masala
  • 1 linguriță curry
  • Sare, piper
  • Ulei

Mod de preparare

  1. Marinează puiul cu iaurt, usturoi, ghimbir, garam masala, sare și lasă-l la frigider 1 oră.
  2. Călește ceapa, apoi adaugă pasta de roșii, curry și smântâna.
  3. Adaugă puiul și gătește 20 de minute, până carnea este fragedă.
  4. Servește cu orez basmati sau lipie naan.

Poftă bună!

related articles