5
Puiul Tikka Masala este o rețetă indiană adaptată internațional, cu carne fragedă marinată în iaurt și condimente, gătită într-un sos cremos și parfumat. Este o alegere perfectă pentru cinele cu arome exotice.
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 150 g iaurt
- 2 linguri pastă de roșii
- 2 linguri smântână sau lapte de cocos
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură ghimbir ras
- 1 linguriță garam masala
- 1 linguriță curry
- Sare, piper
- Ulei
Mod de preparare
- Marinează puiul cu iaurt, usturoi, ghimbir, garam masala, sare și lasă-l la frigider 1 oră.
- Călește ceapa, apoi adaugă pasta de roșii, curry și smântâna.
- Adaugă puiul și gătește 20 de minute, până carnea este fragedă.
- Servește cu orez basmati sau lipie naan.
Poftă bună!