Prima pagină » Reteta Ragu de rață cu vin roșu și paste proaspete

Reteta Ragu de rață cu vin roșu și paste proaspete

by admind

Un preparat bogat în arome, în care carnea de rață este gătită lent în vin roșu și roșii pentru a crea un sos dens, ideal de servit peste paste proaspete. O experiență culinară rustică și reconfortantă.

Ingrediente

  • 300 g carne de rață (pulpe dezosate)
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml vin roșu sec
  • 200 ml roșii pasate
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 g paste proaspete (tagliatelle sau pappardelle)
  • sare, piper, oregano

Mod de preparare

  1. Toacă mărunt ceapa și usturoiul, apoi călește-le în ulei.
  2. Adaugă carnea de rață tăiată cubulețe și rumenește-o bine.
  3. Toarnă vinul și lasă-l să fiarbă 2-3 minute, apoi adaugă roșiile pasate și condimentele.
  4. Gătește la foc mic, acoperit, timp de 1 oră până când sosul devine gros și carnea fragedă.
  5. Fierbe pastele, scurge-le și amestecă-le cu sosul de rață.

Poftă bună!

related articles