Prima pagină » Reteta Rață la cuptor cu miere, ghimbir și scorțișoară

Reteta Rață la cuptor cu miere, ghimbir și scorțișoară

by admind

Această variantă de rață este o alegere spectaculoasă pentru ocazii speciale. Aromele calde de miere, ghimbir și scorțișoară pătrund carnea în profunzime, oferindu-i o crustă aurie și un gust irezistibil.

Ingrediente

  • 1 rață întreagă (aprox. 1.8–2 kg)
  • 3 linguri miere
  • 1 lingură ghimbir proaspăt ras
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 portocală (suc și coajă)
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Spală bine rața și șterge-o cu un prosop de hârtie. Crestează ușor pielea pentru a elibera grăsimea în timpul coacerii.
  2. Amestecă mierea cu ghimbirul, scorțișoara, sucul și coaja de portocală și uleiul.
  3. Unge rața pe toate părțile cu acest amestec și condimenteaz-o cu sare și piper.
  4. Așază rața într-o tavă și coace-o acoperită cu folie, timp de 2 ore la 160°C.
  5. Scoate folia, unge din nou rața cu sosul din tavă și mai las-o la rumenit 30–40 de minute la 200°C, până capătă crustă aurie.

Poftă bună!

related articles