17
Pentru o gustare delicioasă și sățioasă, acest sandviș cald cu legume proaspete combină perfect textura crocantă a pâinii cu prospețimea legumelor și cremozitatea brânzei. Un mic dejun sau prânz rapid, dar gustos, perfect pentru zilele în care ai nevoie de ceva rapid, dar sănătos.
Ingrediente
- 1 roșie
- 2 ridichi
- 50 g frunze de salată
- 20 g ceapă verde
- 100 g pâine de casă cu iaurt și brânză
- 1 ou
- 30 g unt
- 30 g smântână 15%
- 200 g brânză Stracciatella
- 20 g ulei de măsline
Mod de preparare
- Bate oul cu smântâna într-un bol și adaugă sare și piper după gust.
- Taie pâinea în felii de aproximativ 1 cm grosime și înmoaie-le în amestecul de ou și smântână pe ambele părți.
- Încinge o tigaie la foc mic și adaugă untul.
- Prăjește feliile de pâine până devin aurii și crocante pe ambele părți.
- Taie legumele (roșia, ridichile și ceapa verde) în cuburi mici.
- Amestecă legumele tăiate cu brânza Stracciatella.
- Așază pe fiecare felie de pâine prăjită câte o frunză de salată, apoi adaugă amestecul de legume cu brânza.
- Stropește cu ulei de măsline și asezonează cu sare și piper după preferință.
Poftă bună!