Prima pagină » Reteta Tarta cu praz și bacon

Reteta Tarta cu praz și bacon

by admind

O tartă savuroasă și delicată, în care prazul caramelizat și baconul crocant se combină perfect cu un aluat fraged și o umplutură cremoasă.

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 150 g bacon
  • 2 fire de praz
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 100 g brânză rasă
  • Sare, piper și nucșoară după gust

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă de tartă cu aluatul foietaj.
  2. Prăjește baconul în tigaie până devine crocant, apoi adaugă prazul tăiat rondele și gătește până se înmoaie.
  3. Într-un bol, bate ouăle cu smântâna, brânza rasă, sare, piper și nucșoară.
  4. Așază baconul și prazul peste aluat, apoi toarnă compoziția de ouă și smântână.
  5. Coace timp de 30-35 de minute, până umplutura este fermă și aurie.
  6. Lasă tarta să se răcească puțin înainte de servire.

Poftă bună!

related articles