5
O tartă colorată și aromată, perfectă pentru brunch sau o cină lejeră. Dovleceii și roșiile aduc prospețime, iar ricotta oferă o textură cremoasă și delicată.
Ingrediente:
- 1 foaie de aluat fraged (de casă sau cumpărată)
- 2 dovlecei mici
- 100 g roșii cherry
- 200 g ricotta
- 1 ou
- 2 linguri parmezan ras
- sare, piper, oregano uscat
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază aluatul într-o formă de tartă tapetată cu hârtie de copt.
- Într-un bol, amestecă ricotta cu oul, parmezanul, sare și piper.
- Taie dovleceii rondele subțiri, iar roșiile în jumătăți.
- Întinde amestecul de ricotta peste aluat, apoi așază dovleceii și roșiile deasupra.
- Presară oregano și dă la cuptor 30-35 de minute până se rumenește ușor pe margini.
Poftă bună!