Prima pagină » Reteta Terci de ovăz cu fructe proaspete

Reteta Terci de ovăz cu fructe proaspete

by admind

Acest terci de ovăz cu fructe proaspete este o opțiune minunată pentru un mic dejun sănătos și energizant. Combinând ovăzul cu arome naturale, fructe delicioase și o notă de nuci crocante, vei începe ziua cu un preparat hrănitor și plin de vitamine.

Ingrediente

  • ¾ cană de fulgi de ovăz
  • ¼ linguriță de scorțișoară măcinată
  • Un praf de sare de mare
  • ¼ cană de fructe proaspete (opțional)
  • ½ banană coaptă, tăiată felii (opțional)
  • 2 linguri de nuci tocate (de exemplu, nuci, pecan sau caju) (opțional)
  • 2 linguri de fructe uscate (de exemplu, stafide, merișoare, mere uscate, caise deshidratate) (opțional)
  • Sirop de arțar (opțional)

Mod de preparare

  1. Pune ovăzul și 1 ½ căni de apă într-o cratiță mică. Adu amestecul la punctul de fierbere la foc mare. După ce începe să fiarbă, redu temperatura și lasă să fiarbă la foc mic până când apa este absorbită, aproximativ 5 minute.
  2. Adaugă scorțișoara și sarea și amestecă bine.
  3. Poți adăuga fructele proaspete, bananele feliate, nucile și fructele uscate, după gust. Dacă îți place un gust mai dulce, adaugă puțin sirop de arțar deasupra.
  4. Servește terciul fierbinte pentru un mic dejun hrănitor și delicios.

Poftă bună!

related articles