Prima pagină » Reteta Tocaniță de inimi de pui

Reteta Tocaniță de inimi de pui

by admind

O mâncare tradițională, sățioasă și plină de savoare, tocănița de inimă de pui este un preparat simplu, dar extrem de gustos, perfect pentru prânz sau cină.

Ingrediente

  • 500 g inimi de pui
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml suc de roșii
  • 100 ml supă de pui
  • 1 linguriță boia dulce
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • Pătrunjel proaspăt pentru decor

Mod de preparare

  1. Curăță inimile de pui, îndepărtează excesul de grăsime și spală-le bine.
  2. Toacă mărunt ceapa, usturoiul și ardeiul gras.
  3. Încinge uleiul într-o cratiță și călește ceapa până devine aurie, apoi adaugă usturoiul și ardeiul.
  4. Pune inimile de pui și lasă-le să se rumenească ușor.
  5. Adaugă boiaua, amestecă bine, apoi toarnă sucul de roșii și supa de pui.
  6. Condimentează cu sare, piper și cimbru, apoi lasă tocănița să fiarbă la foc mic timp de 40 de minute, până inimile sunt fragede și sosul scade.
  7. Presară pătrunjel proaspăt și servește tocănița alături de mămăligă sau piure de cartofi.

Poftă bună!

related articles