Prima pagină » Reteta White Russian (vodcă, lichior de cafea, smântână) de Crăciun

Reteta White Russian (vodcă, lichior de cafea, smântână) de Crăciun

by admind

White Russian este un cocktail clasic, cunoscut pentru combinația sa echilibrată între forța vodcăi, dulceața lichiorului de cafea și textura catifelată a smântânii. Acest băutură, deși simplă în compoziție, impresionează prin gustul bogat și cremos, devenind populară în special după ce a apărut în filmul „The Big Lebowski”.

Ingrediente

  • 30 ml vodcă de bună calitate
  • 30 ml lichior de cafea (de tip Kahlúa)
  • 30 ml smântână lichidă (sau frișcă lichidă pentru un gust mai bogat)
  • 120 g gheață cuburi

Mod de preparare

  1. Pregătirea paharului: Alege un pahar de tip „rocks” (pahar scurt și rezistent) și umple-l până la refuz cu cuburi de gheață. Acest pas este esențial pentru a menține cocktail-ul rece și pentru a păstra echilibrul aromelor.
  2. Turnarea ingredientelor: Adaugă în pahar 30 ml lichior de cafea, apoi 30 ml de vodcă. Aceste ingrediente se vor amesteca ușor, oferind băuturii o bază aromată și robustă.
  3. Finalizarea cocktail-ului: Toarnă ușor smântâna lichidă (30 ml) peste băutură, folosind o lingură pentru a o direcționa astfel încât să plutească deasupra lichidului. Pentru o textură omogenă, amestecă ușor cu o linguriță de cocktail, dar fără a încorpora complet smântâna.
  4. Servirea: Cocktail-ul se servește imediat, decorat, dacă dorești, cu un praf fin de cacao sau ciocolată rasă pentru un plus de aspect și savoare.

Poftă bună!

related articles