27
Cannelloni cu ricotta și spanac este o rețetă italiană clasică, perfectă pentru o masă ușoară și gustoasă. Tuburile de paste sunt umplute cu un amestec cremos de ricotta și spanac, apoi se coc într-un sos delicios de roșii, acoperite cu mozzarella. Aceasta este o alegere excelentă pentru iubitorii de paste care doresc să încerce o variantă vegetariană.
Ingrediente
- 500 ml sos de roșii marinara
- 2 crenguțe de busuioc proaspăt + câteva pentru decor
- 250 g spanac (proaspăt sau congelat)
- 600 g ricotta
- Sare, după gust
- Piper negru măcinat, după gust
- 50 g brânză tare rasă
- 10 tuburi de cannelloni (paste mari)
- 200 g mozzarella
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 200°C. Turnați jumătate din sosul de roșii marinara în fundul unei tăvi de copt adânci.
- Tocați frunzele de busuioc și spanacul. Combinați-le cu ricotta, adăugați sare și piper după gust, și amestecați cu jumătate din brânza tare rasă.
- Fierbeți cannelloni până la jumătatea timpului de gătire indicat pe ambalaj, apoi răciți-le ușor.
- Umpleți tuburile de cannelloni cu amestecul de ricotta și spanac, așezați-le în tavă și acoperiți-le cu restul sosului de roșii.
- Radeți mozzarella și amestecați-o cu restul brânzei tari. Presărați peste paste și coaceți aproximativ 25 de minute, până când suprafața devine aurie și crocantă.
Poftă bună!