24
Ravioli cu creveți și sos de lămâie este o rețetă rafinată și savuroasă, ideală pentru o masă specială. Acest preparat combină delicatețea creveților cu textura fină a sosului de lămâie, creând un fel de mâncare care impresionează prin gust și prezentare.
Ingrediente
- 150 g creveți
- 150 g brânză de vaci
- 1 vârf de cuțit de coajă de lămâie
- Piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri de ulei de măsline (pentru sos)
- 100 g smântână (10%)
- 2 căței de usturoi
- 100 g vin alb
- 1 vârf de cuțit de sare
- Parmezan, pentru servire
- 1 ramură de busuioc
- 300 g făină
- 3 ouă
- 1 lingură de ulei de măsline (pentru aluat)
- 6 g sare (pentru aluat)
Mod de preparare
- Amestecă făina, uleiul de măsline, ouăle și un vârf de sare pentru a obține un aluat omogen. Din această cantitate de ingrediente, vei obține 400 g de paste, dar pentru rețetă ai nevoie doar de jumătate din cantitate. Acoperă aluatul cu un prosop și pregătește umplutura.
- Fierbe creveții în apă sărată, curăță-i și elimină intestinele. Păstrează supa obținută pentru a fierbe ravioli.
- Amestecă brânza de vaci cu coaja de lămâie și creveții tocați, adaugă piper negru proaspăt măcinat după gust. Umplutura este gata.
- Întinde aluatul subțire, presărând puțină făină. Așează câte o linguriță de umplutură, lăsând un mic spațiu între porții.
- Acoperă umplutura cu aluat și taie raviolii în pătrățele.
- Apasă marginile ravioli-ilor cu o furculiță pentru a se sigila.
- Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și sotează cățeii de usturoi timp de 30 de secunde. Adaugă vinul alb și smântâna, fierbând sosul timp de 3-4 minute, până când ravioli-ii sunt gata.
- Fierbe ravioli în apă sărată timp de 2-3 minute, preferabil în apa în care au fiert creveții.
Serveste ravioli imediat, presărat cu piper negru proaspăt, parmezan și coajă de lămâie, după preferință.
Poftă bună!