522
			
				            
			        
    Găina umplută cu ciuperci este o alegere perfectă pentru o masă festivă sau o cină specială în familie. Această rețetă combină aromele delicioase ale ciupercilor cu textura suculentă a cărnii de pui, creând un preparat savuros care va impresiona cu siguranță pe toți cei dragi. Iată cum poți pregăti această delicatesă acasă.
Ingrediente
- 1 găină
 - 2 cepe
 - 500 g ciuperci (șampinion sau alte varietăți)
 - 5 linguri de ulei de măsline
 - 2 căței de usturoi
 - Sare după gust
 - Piper negru măcinat după gust
 
Mod de preparare
- Începe prin a curăța cepele și a le tăia în felii subțiri, semilună.
 - Încălzește o tigaie și adaugă ceapa, prăjind-o până devine aurie. După aceea, adaugă ciupercile tăiate și continuă să gătești timp de 5-10 minute. Adaugă sare și piper după gust pentru a condimenta amestecul.
 - Spală bine găina sub un jet de apă rece și umple-o cu amestecul de ciuperci și ceapă.
 - Sigilează deschiderea găinii cu ajutorul unor scobitori, asigurându-te că umplutura nu se va scurge în timpul coacerii. Așază găina într-un vas de copt uns cu ulei.
 - Într-un bol, amestecă uleiul de măsline cu usturoiul pisat, sare și piper. Freacă bine găina cu această marinadă, asigurându-te că este acoperită uniform.
 - Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și introduce vasul cu găina. Coace timp de 45-50 de minute, verificând din când în când. Găina este gata când sucul care iese din carne devine transparent.
 
Poftă bună!

