36
Găina umplută cu ciuperci este o alegere perfectă pentru o masă festivă sau o cină specială în familie. Această rețetă combină aromele delicioase ale ciupercilor cu textura suculentă a cărnii de pui, creând un preparat savuros care va impresiona cu siguranță pe toți cei dragi. Iată cum poți pregăti această delicatesă acasă.
Ingrediente
- 1 găină
- 2 cepe
- 500 g ciuperci (șampinion sau alte varietăți)
- 5 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- Sare după gust
- Piper negru măcinat după gust
Mod de preparare
- Începe prin a curăța cepele și a le tăia în felii subțiri, semilună.
- Încălzește o tigaie și adaugă ceapa, prăjind-o până devine aurie. După aceea, adaugă ciupercile tăiate și continuă să gătești timp de 5-10 minute. Adaugă sare și piper după gust pentru a condimenta amestecul.
- Spală bine găina sub un jet de apă rece și umple-o cu amestecul de ciuperci și ceapă.
- Sigilează deschiderea găinii cu ajutorul unor scobitori, asigurându-te că umplutura nu se va scurge în timpul coacerii. Așază găina într-un vas de copt uns cu ulei.
- Într-un bol, amestecă uleiul de măsline cu usturoiul pisat, sare și piper. Freacă bine găina cu această marinadă, asigurându-te că este acoperită uniform.
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și introduce vasul cu găina. Coace timp de 45-50 de minute, verificând din când în când. Găina este gata când sucul care iese din carne devine transparent.
Poftă bună!