Prima pagină » Reteta Bilute de gustare din sfecla rosie cu hering, branza si oua de Revelion

Reteta Bilute de gustare din sfecla rosie cu hering, branza si oua de Revelion

by admind

Pentru iubitorii preparatului „Hering sub blana”, aceste bilute din sfecla rosie cu hering si branza reprezinta o gustare creativa si delicioasa. Avand ca ingredient principal sfecla rosie si fiind umplute cu o bucatica de hering, aceste aperitive aduc o nota de culoare si savoare pe masa festiva, alaturi de o combinatie echilibrata de arome.

Ingrediente

  • 500 g sfecla rosie
  • 120 g file de hering sarat
  • 80 g branza tare
  • 20 g marar proaspat
  • 25 g maioneza
  • 1 ou
  • Sare, dupa gust
  • Piper negru macinat, dupa gust

Mod de preparare

  1. Pregateste ingredientele: Fierbe oul tare, plasandu-l in apa rece cu sare si fierbandu-l timp de 10 minute de la primul clocot. Dupa fierbere, lasa-l la racit in apa rece.
  2. Gateste sfecla: Spala sfecla bine si fierbe-o intr-o oala cu apa rece aproximativ 50-60 de minute, pana devine moale (in functie de marimea sfeclei). Poti verifica daca este gata intepand-o cu o scobitoare; aceasta ar trebui sa patrunda usor. Alternativ, poti coace sfecla in cuptor, invelita in folie de aluminiu, la 180°C, timp de 1-1,5 ore. Dupa gatire, las-o sa se raceasca complet.
  3. Prepara ingredientele pentru bilute: Curata sfecla fiarta si da-o pe razatoarea mica, apoi stoarce excesul de suc cu ajutorul unei bucati de tifon pliat in mai multe straturi. Cantareste sfecla stoarsa, ar trebui sa ai aproximativ 280 g. Pune sfecla intr-un bol.
  4. Adauga branza si oul: Rade branza tare si oul fiert pe razatoarea mica si adauga-le peste sfecla in bol.
  5. Aromatizeaza cu marar si maioneza: Spala si usuca mararul, indeparteaza tulpinile groase, apoi toaca fin frunzele. Adauga mararul tocat in compozitie, pastrand putin si pentru decor. Pune si maioneza, potriveste de sare si piper dupa gust, si amesteca bine toate ingredientele.
  6. Pregateste umplutura de hering: Taie fileul de hering in bucati mici.
  7. Modeleaza bilutele: Ia o portie mica din amestecul de sfecla, formeaza o placintica si aseaza o bucata de hering in mijloc. Modeleaza compozitia de sfecla sub forma de biluta, acoperind complet bucatica de hering. Daca compozitia se lipeste de maini, uda-le putin cu apa pentru a modela mai usor.
  8. Decor si servire: Aseaza bilutele pe un platou si decoreaza-le cu mararul ramas.

Poftă bună!

related articles