Prima pagină » Reteta Tort rapid de Anul Nou „Napoleon” pentru Revelion

Reteta Tort rapid de Anul Nou „Napoleon” pentru Revelion

by admind

Acest tort „Napoleon” rapid este ideal pentru momentele în care doriți să sărbătoriți cu un desert deosebit fără a petrece prea mult timp în bucătărie. Cu o textură ușoară și un gust delicat, acest desert clasic se pregătește simplu și va deveni o încântare pentru masa de Anul Nou.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 căni de făină (aproximativ 300 g)
  • 250 g margarină
  • 200 ml smântână cu 15% grăsime

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 40 g făină
  • Un vârf de cuțit de vanilie
  • 50 g unt

Mod de preparare

  1. Prepararea aluatului: Cerniți făina într-un bol mare pentru a obține o textură fină și aerată. Tăiați margarina rece în bucăți mici și încorporați-o în făină, amestecând cu un cuțit sau o furculiță până când obțineți o consistență de firimituri fine. Adăugați smântâna și amestecați până când se formează un aluat omogen. Înveliți aluatul în folie alimentară și puneți-l în congelator pentru 10 minute.
  2. Prepararea cremei: Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul, făina și vanilia, până când compoziția devine omogenă. Încorporați treptat laptele rece, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Puneți amestecul pe foc mic și gătiți, amestecând constant, până când crema începe să se îngroașe și ajunge la punctul de fierbere. După ce se îngroașă, adăugați untul și amestecați bine până se topește și se încorporează. Lăsați crema să se răcească.
  3. Coacerea foilor: Preîncălziți cuptorul la 200-220°C. Scoateți aluatul din congelator și împărțiți-l în 7 părți egale. Fiecare porțiune de aluat se întinde într-o foaie subțire, tăind marginile pentru a obține o formă rotundă. Așezați foile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, înțepați fiecare foaie cu o furculiță pentru a preveni umflarea și coaceți câte 5-7 minute, până devin aurii. Repetați procedeul pentru toate foile.
  4. Asamblarea tortului: Așezați prima foaie pe un platou și ungeți-o generos cu cremă. Continuați să suprapuneți foile și să le ungeți cu cremă, formând astfel straturile tortului.
  5. Decorarea: Ultima foaie se sfărâmă într-o farfurie cu ajutorul unui sucitor până devine firimituri fine. Presărați firimiturile deasupra tortului și pe marginile acestuia pentru un aspect clasic. Lăsați tortul la rece în frigider peste noapte pentru a se înmuia și a se aroma.

Poftă bună!

related articles