13
Mini pizza sunt o alegere perfectă pentru masa de Revelion, mai ales atunci când vrei să aduci un strop de veselie și gust delicios. Fie că le servești ca aperitiv sau fel principal, aceste mini pizza sunt ușor de personalizat și, cu siguranță, vor fi apreciate de toți invitații, de la cei mici la cei mari. Încearcă-le pentru o masă plină de savoare și distracție!
Ingrediente:
- 10 g drojdie proaspătă
- 140 ml apă călduță
- 250 g făină
- 3 g sare
- 15 g ulei de măsline
Pentru sos și toppinguri:
- 200 g roșii pasate
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 lingurițe zahăr
- Un praf de sare
- Piper negru măcinat, după gust
- ½ linguriță oregano uscat
- 100 g brânză tare rasă
- 5-10 biluțe de mini-mozzarella
- 50 g șuncă de curcan
- ½ ardei gras
- 1 lingură de porumb din conservă
Mod de preparare:
- Pregătirea aluatului:
Într-un bol mare, dizolvă drojdia în apa călduță și lasă-o să se activeze pentru câteva minute. Adaugă făina, sarea și uleiul de măsline, amestecând până obții un aluat moale și elastic. Frământă timp de aproximativ 10 minute până când aluatul devine neted și elastic. Acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră sau până își dublează volumul. - Prepararea sosului:
Într-o tigaie mică, încălzește uleiul de măsline și adaugă roșiile pasate, zahărul, sarea, piperul și oregano. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până se îngroașă ușor. - Pregătirea toppingurilor:
Tăiați șunca de curcan și ardeiul gras în fâșii subțiri. Radeți brânza tare și pregătiți biluțele de mozzarella și porumbul din conservă. - Formarea mini pizzei:
După ce aluatul a crescut, împărțit-l în 10 bucăți egale. Întinde fiecare bucată într-un cerc mic pe o suprafață înfăinată. Așază cercurile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. - Montarea toppingurilor:
Pe fiecare mini pizza, întinde o lingură de sos de roșii, apoi presară brânza rasă, șunca de curcan, feliile de ardei gras, biluțele de mozzarella și porumbul din conservă. - Coacerea mini pizzei:
Preîncălzește cuptorul la 220°C și coace mini pizza timp de 10-12 minute sau până când aluatul este rumenit și brânza este topită și aurie.
Mini pizza sunt gata de servit! Sunt ideale pentru o masă festivă de Revelion, fie ca aperitiv, fie ca fel principal. Adaptează-le după gusturile tale și ale invitaților și bucură-te de o masă plină de savoare!
Poftă bună!