20
Un preparat rafinat, cotletul de miel cu crustă de ierburi și salată de legume prăjite este perfect pentru masa de sărbători. Gustul aromat al ierburilor se îmbină armonios cu textura legumelor caramelizate, oferind o experiență culinară deosebită.
Ingrediente
Pentru cotletul de miel:
- 4 cotlete de miel cu os (aproximativ 800 g)
- 1/4 cană pesmet proaspăt
- 1 lingură rozmarin proaspăt, tocat fin
- 1 lingură pătrunjel verde, tocat fin
- 2 lingurițe frunze de cimbru proaspăt, tocate fin
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- 3 lingurițe pesto (preferabil de busuioc)
Pentru salata de legume prăjite:
- 500 g cartofi kipfler (sau cartofi mici), spălați și tăiați pe jumătate
- 250 g morcovi mici
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă roșie mare, tăiată în felii groase
- 1/4 cană semințe de pin
- 80 g frunze de baby kale
Pentru dressing:
- 2 linguri suc de lămâie proaspăt
- 1/4 cană ulei de măsline extravirgin
- 2 lingurițe muștar cu boabe întregi
Mod de preparare
- Pregătirea legumelor:
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Puneți cartofii și morcovii într-un bol mare, adăugați ulei de măsline și condimentați cu sare și piper. Amestecați bine, apoi așezați legumele într-un singur strat pe o tavă mare de copt. Coaceți timp de 20 de minute.
Scoateți tava, întoarceți cartofii și morcovii, apoi adăugați feliile de ceapă. Coaceți încă 15 minute. Presărați semințele de pin peste legume și continuați coacerea pentru încă 5 minute, până când toate legumele sunt rumenite. Scoateți tava din cuptor și păstrați legumele calde. - Pregătirea cotletelor de miel:
Așezați cotletele de miel într-o tavă de friptură. Într-un bol, combinați pesmetul, ierburile aromatice tocate, usturoiul zdrobit și pesto. Amestecați bine, apoi presați amestecul peste cotlete, formând o crustă uniformă.
Introduceți cotletele în cuptor și gătiți la 200°C timp de 10 minute. Reduceți temperatura cuptorului la 160°C și continuați coacerea pentru încă 15-20 de minute, în funcție de gradul de coacere dorit (15 minute pentru medium-rare). Scoateți cotletele din cuptor, acoperiți-le lejer cu folie de aluminiu și lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute. - Pregătirea dressingului:
Într-un bol mic, combinați sucul de lămâie, uleiul de măsline și muștarul. Amestecați energic până la omogenizare. - Asamblarea salatei:
Într-un bol mare, combinați legumele prăjite cu frunzele de baby kale. Turnați dressingul peste ele și amestecați ușor pentru a distribui uniform aromele. - Servire:
Tăiați cotletele în porții individuale și serviți-le alături de salata de legume prăjite.
Poftă bună!