6
Varza de Bruxelles sotată cu migdale și merișoare este o garnitură savuroasă și colorată, perfectă pentru masa de Crăciun. Aromele dulci și ușor acrișoare ale merișoarelor se combină perfect cu migdalele crocante și varza de Bruxelles, oferind un preparat festiv care adaugă o notă de prospețime mesei tale.
Ingrediente
- 1 kg varză de Bruxelles
- 100 g migdale feliate
- 100 g merișoare uscate sau congelate
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță oțet de vin alb
- 1 linguriță zahăr (opțional)
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare
- Pregătirea verzei de Bruxelles
Începe prin a curăța varza de Bruxelles. Taie capetele și îndepărtează frunzele exterioare care sunt mai uzate. Spală-le bine sub jet de apă și pune-le într-o oală cu apă clocotită și puțină sare. Fierbe-le pentru aproximativ 5-7 minute, până devin ușor fragede, dar rămân încă ferme. După ce sunt gata, strecoară-le și lasă-le deoparte. - Sotarea verzei
Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline și adaugă usturoiul tăiat mărunt. Călește-l la foc mic până devine aurie, apoi scoate-l și aruncă-l. Adaugă varza de Bruxelles și las-o să se soteze la foc mediu, amestecând constant, timp de 5-6 minute, până devine ușor rumenită. - Adăugarea migdalelor și merișoarelor
După ce varza s-a rumenit ușor, adaugă migdalele feliate și merișoarele. Lasă-le să se prăjească împreună timp de 2-3 minute, pentru ca aromele să se îmbine. - Finalizarea preparatului
Stropește varza cu oțetul de vin alb și adaugă zahărul, dacă dorești un gust ușor mai dulce. Asezonează cu sare și piper după gust și mai lasă pe foc câteva minute, amestecând frecvent. - Servirea
Odată ce toate ingredientele s-au combinat perfect, transferă varza de Bruxelles în farfurii și servește-o imediat, alături de un preparat principal de Crăciun, cum ar fi friptura de porc sau curcan.
Poftă bună!