23
Aceste ouă umplute cu pate de șprot sunt o gustare rafinată, perfectă pentru masa de Revelion. Combinând șproți din conservă cu brânză topită, ouă fierte și un strop de turmeric pentru un plus de culoare, această rețetă aduce un aer festiv și delicios pe masa ta. Decorate cu ierburi proaspete și icre roșii, aceste ouă sunt atât de atractive pe cât sunt de gustoase.
Ingrediente
- 8 ouă fierte
- 160 g șproți în ulei
- 3 linguri brânză topită
- 1.5 linguri maioneză
- 3 fire de ceapă verde
- 0.5 linguriță turmeric
- 0.25 linguriță sare
- 1 g piper negru măcinat
- 2 crenguțe de busuioc (pentru decor)
- 1 lingură icre roșii
- Semințe de susan (opțional)
Mod de preparare
- Fierbe ouăle timp de 10 minute, apoi răcește-le în apă rece și decojește-le. Taie-le pe jumătate și scoate galbenușurile. Pune-le într-un blender.
- Mărunțește ceapa verde și adaug-o în blender, împreună cu șproții, brânza topită și maioneza.
- Condimentează cu sare, piper și turmeric, apoi mixează totul până obții o pastă omogenă.
- Pune pasta într-un sac de patiserie cu vârf în formă de stea și umple jumătățile de albușuri de ou cu pate-ul obținut.
- Decorează cu busuioc și icre roșii, iar dacă dorești, presară semințe de susan.
Poftă bună!