3
Pâinea cu banane este o alegere minunată pentru cei care iubesc deserturile sau gustările ușor de preparat. Cu o consistență pufoasă și o aromă intensă de banane coapte, această rețetă este ideală pentru momentele când îți dorești ceva dulce, dar sănătos. Este perfectă servită simplă, cu unt sau chiar alături de puțină miere.
Ingrediente:
- 265 g (1 ¾ căni) făină auto-înălbitoare
- 40 g (¼ cană) făină obișnuită
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 140 g (⅔ cană, presată) zahăr brun
- 2 banane coapte (dimensiune medie)
- 2 ouă, bătute ușor
- 125 ml (½ cană) lapte degresat
- 50 g unt, topit și răcit
- Unt topit, pentru uns tava
Mod de preparare:
- Pregătirea tăvii și a cuptorului
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți o tavă de chec (aproximativ 11 x 21 cm) cu unt topit. Așezați hârtie de copt pe fundul și pe lateralele tăvii, lăsând marginile hârtiei să depășească tava, pentru o extragere mai ușoară a pâinii. - Amestecarea ingredientelor uscate
Într-un bol mare, cerneți făina auto-înălbitoare, făina simplă și scorțișoara. Adăugați zahărul brun și amestecați bine pentru a omogeniza toate ingredientele uscate. Faceți un spațiu în mijlocul amestecului pentru ingredientele lichide. - Prepararea compoziției de banane
Într-un bol separat, pasează bananele folosind o furculiță până obțineți un piure fin. Adăugați ouăle bătute, laptele și untul topit, apoi amestecați până când obțineți o compoziție lichidă uniformă. - Combinarea ingredientelor
Turnați compoziția lichidă peste amestecul de făină. Folosiți o spatulă pentru a amesteca încet, doar până când ingredientele sunt bine combinate. Nu amestecați excesiv pentru a păstra textura pufoasă a pâinii. - Coacerea pâinii
Turnați aluatul în tava pregătită și nivelați ușor suprafața. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 45-50 de minute. Pentru a verifica dacă este gata, introduceți o scobitoare în centrul pâinii – dacă iese curată, pâinea este coaptă. - Răcirea și servirea
Scoateți tava din cuptor și lăsați pâinea să se răcească timp de 5 minute în tavă. Apoi, folosiți marginile hârtiei de copt pentru a ridica pâinea și transferați-o pe un suport de răcire. După ce s-a răcit complet, tăiați-o în felii și serviți.
Poftă bună!