14
Această rețetă simplă și cremoasă de tortellini cu smântână și șuncă este perfectă pentru o cină rapidă, dar elegantă. Combinația de paste umplute cu brânză, sos bogat și bucăți de șuncă creează un preparat savuros pe care toată familia îl va aprecia.
Ingrediente
- 2 linguri de unt sărat
- 200 g șuncă feliată, tăiată în bucăți mici
- 500 ml smântână pentru gătit
- ¼ linguriță piper negru măcinat
- 50 g parmezan ras (Parmigiano Reggiano)
- 1 pachet (300 g) tortellini cu brânză
- Sare (pentru apa de fiert paste)
Mod de preparare
- Pregătirea bazei de sos
Într-o tigaie mare, la foc mediu, topește untul până devine ușor spumos. Adaugă șunca tăiată bucățele și călește-o timp de 5 minute, până devine ușor crocantă și eliberează aroma specifică. - Prepararea sosului cremos
Toarnă smântâna peste șuncă, adaugă piperul și amestecă bine. Lasă sosul să ajungă la punctul de fierbere ușoară, dar nu-l lăsa să fiarbă intens pentru a evita separarea smântânii. Gătește timp de 5 minute, amestecând ocazional, până când sosul începe să se îngroașe. - Adăugarea parmezanului
Oprește focul și adaugă parmezanul ras în sos. Amestecă până când brânza se topește complet, obținând un sos omogen și catifelat. - Gătirea tortellinilor
Fierbe tortellini în apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce sunt gata, scurge-i bine și adaugă-i direct în tigaia cu sosul de șuncă și smântână. - Finalizarea preparatului
Amestecă tortellini cu sosul, încălzind totul la foc mic timp de un minut, pentru a se combina aromele. - Servirea
Servește tortellini fierbinți, presărați cu un strat suplimentar de parmezan ras pentru un plus de savoare.
Poftă bună!