Prima pagină » Reteta Tortellini cu smântână și șuncă

Reteta Tortellini cu smântână și șuncă

by admind

Această rețetă simplă și cremoasă de tortellini cu smântână și șuncă este perfectă pentru o cină rapidă, dar elegantă. Combinația de paste umplute cu brânză, sos bogat și bucăți de șuncă creează un preparat savuros pe care toată familia îl va aprecia.

Ingrediente

  • 2 linguri de unt sărat
  • 200 g șuncă feliată, tăiată în bucăți mici
  • 500 ml smântână pentru gătit
  • ¼ linguriță piper negru măcinat
  • 50 g parmezan ras (Parmigiano Reggiano)
  • 1 pachet (300 g) tortellini cu brânză
  • Sare (pentru apa de fiert paste)

Mod de preparare

  1. Pregătirea bazei de sos
    Într-o tigaie mare, la foc mediu, topește untul până devine ușor spumos. Adaugă șunca tăiată bucățele și călește-o timp de 5 minute, până devine ușor crocantă și eliberează aroma specifică.
  2. Prepararea sosului cremos
    Toarnă smântâna peste șuncă, adaugă piperul și amestecă bine. Lasă sosul să ajungă la punctul de fierbere ușoară, dar nu-l lăsa să fiarbă intens pentru a evita separarea smântânii. Gătește timp de 5 minute, amestecând ocazional, până când sosul începe să se îngroașe.
  3. Adăugarea parmezanului
    Oprește focul și adaugă parmezanul ras în sos. Amestecă până când brânza se topește complet, obținând un sos omogen și catifelat.
  4. Gătirea tortellinilor
    Fierbe tortellini în apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce sunt gata, scurge-i bine și adaugă-i direct în tigaia cu sosul de șuncă și smântână.
  5. Finalizarea preparatului
    Amestecă tortellini cu sosul, încălzind totul la foc mic timp de un minut, pentru a se combina aromele.
  6. Servirea
    Servește tortellini fierbinți, presărați cu un strat suplimentar de parmezan ras pentru un plus de savoare.

Poftă bună!

related articles