16
Aceasta reteta de rigatoni cu carne tocata si vin rosu este ideala pentru o masa delicioasa, cu un sos bogat, plin de arome, care se potriveste perfect cu paste consistente. Vinul rosu adauga un gust profund si rafinat, care face din acest fel de mancare un adevarat rasfat culinar.
Ingrediente
- 400 g rigatoni
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 morcovi, curatati si taiati cubulete
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- 500 g carne de vita slaba, tocata
- 1 ramura rozmarin proaspat, tocat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1/4 lingurita amestec de condimente (pentru o aroma complexa)
- 1 lingurita sare
- Piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 180 ml vin rosu (ideal un Merlot)
- 2 linguri pasta de rosii
- 800 g rosii in conserva, tocate
- 1 lingurita zahar
- 100 ml supa de vita
- 3 frunze de dafin
- Parmezan proaspat ras, pentru servire
- Frunze de busuioc proaspat, pentru final
Mod de preparare
- Pregătirea legumelor
Într-o cratiță adâncă, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și morcovii și călește-le până se înmoaie, aproximativ 5-7 minute. Adaugă usturoiul tocat și mai lasă la călit 2 minute pentru a-i elibera aroma. - Gătirea cărnii
Adaugă carnea de vită tocată și gătește-o la foc mare până se rumenește și se face frumos maronie. Condimentează cu rozmarin, oregano, amestecul de condimente, sare și piper, amestecând pentru a încorpora bine aromele. - Adăugarea vinului și a roșiilor
Toarnă vinul roșu în cratiță și lasă-l să scadă la jumătate, pentru a elibera toate aromele din carne. Apoi, adaugă pasta de roșii, roșiile din conservă, zahărul și supa de vită. Pune frunzele de dafin și amestecă totul bine. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1 oră, până când se îngroașă și aromele se amestecă perfect. - Fierberea pastelor
Într-o oală mare cu apă sărată, fierbe rigatoni conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Înainte de a le scurge, păstrează o cană din apa în care au fiert pastele. După ce le scurgi, adaugă pastele în sosul de carne și amestecă bine, astfel încât sosul să se distribuie uniform. - Servirea
Servește pastele imediat, presărate cu parmezan proaspăt ras și frunze de busuioc pentru un plus de prospețime și aromă.
Poftă bună!