Prima pagină » Reteta Supă cu couscous și legume

Reteta Supă cu couscous și legume

by admind

Această supă cu couscous și legume este o alegere perfectă pentru zilele răcoroase, aducând un amestec de arome din legume proaspete, năut și couscous perlat într-un broth aromat. Este ușor de preparat și oferă o senzație de confort și căldură într-un bol.

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie, tăiată cuburi
  • 2 morcovi medii, tăiați rondele
  • 1 tulpină de țelină, tăiată felii
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 1 ½ lingurițe de chimion măcinat
  • ½ linguriță de ghimbir măcinat
  • ¼ linguriță de scorțișoară măcinată
  • ¼ linguriță de turmeric măcinat
  • 5 căni de supă de legume
  • 1 conservă (411g) de roșii coapte la foc
  • 1 conservă (439g) de năut, scurs și clătit
  • ⅔ cană de couscous perlat uscat
  • 2 căni de frunze de spanac proaspăt
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

  1. Într-o oală mare, pune uleiul de măsline și încălzește-l la foc mediu. Adaugă ceapa, morcovii și țelina și călește-le timp de aproximativ 10 minute, până când legumele se înmoaie ușor.
  2. Adaugă usturoiul tocat și condimentele (chimion, ghimbir, scorțișoară și turmeric). Amestecă bine pentru a acoperi legumele cu mirodenii și lasă-le să se gătească un minut, până când devin foarte aromate.
  3. Adaugă supa de legume, roșiile coapte, năutul și couscous-ul. Crește temperatura și adu lichidul la punctul de fierbere, apoi reduce focul și lasă să fiarbă timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când couscous-ul și legumele devin fragede.
  4. Pune frunzele de spanac și lasă-le să se înmoaie în supă aproximativ un minut.
  5. Oprește focul și asezonează supa cu sare și piper după gust.
  6. Servește supa în boluri, caldă, pentru a te bucura de aroma și confortul oferit de acest preparat.

Poftă bună!

related articles